Gezonde lifestyle

Komt het aan op gezondheid dan waarderen we pas ons gezonde lijf op het moment dat we dit niet meer hebben. Op een dag wordt je ineens wordt je geconfronteerd met je levensstijl; obesitas, suikerziekte, botontkalking, gebrek aan conditie – zomaar wat gevolgen van een ongezonde manier van leven. Valt met deze ‘gebreken’ nog te leven; heel wat ernstiger wordt het indien we met kanker geconfronteerd worden, wat soms ook door eigen toedoen ontstaan kan zijn (roken, overmatig suikergebruik; kanker voedt zich met suiker).  Niet voor niets wordt een gezonde levensstijl -uiteraard- steeds meer onder de aandacht gebracht. 

Hernieuwde Schijf van 5 (2016)

Op het Voedingscentrum valt te lezen dat er de nodige aanpassingen hebben plaatsgevonden binnen de schijf van 5, enkele hiervan zijn: 

  • Dagelijkse groente consumptie van 200 naar 250 gram verhoogd
  • Bewerkt vlees is uit de schijf gehaald. Denk hierbij aan vleeswaren die direct geconsumeerd kunnen worden, zoals broodbeleg. 
  • Thee is toegevoegd aan de schijf van 5. Zowel zwarte als groene thee; 3 koppen daags. 

Thee

Hoewel een detox kuur niet direct terug te vinden is in de schijf van 5, is de populariteit van deze thee melange bijzonder toegenomen. Door bezig te zijn met het lijf, afvallen en conditie opbouw, heeft een zgn. detox thee kuur wellicht vooral een placebo effect. Desalniettemin zijn gebruikers van de detox thee vaak uitermate positief over hun kuur. 

Kijk voor meer informatie op: detoxthee.nl