Problemen aan het SI gewricht voorkomen

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen, kunnen er een aantal verschillende klachten ontstaan. Wanneer je te maken hebt met klachten als gevolg van bekkeninstabiliteit, is dit helaas slecht tot niet te voorkomen. Het wordt gezien als een typische ‘zwangerschapskwaal’ en is helaas een niet te verhelpen probleem. Wel is het zo, dat het probleem zich na de bevalling vaak snel oplost na het nemen van voldoende rust en tijd voor herstel.

Sportenproblemen si gewricht

Wanneer we het hebben over klachten aan het SI gewricht als gevolg van overbelasting, overgewicht of een instabiele en onevenwichtige looppas, dan is dit in zekere mate te voorkomen. Voldoende (juiste) beweging en een sport zoals zwemmen, kan preventief werken wanneer het gaat om problemen met het SI- gewricht. Zorg dat er voor het sporten een goede warming-up wordt uitgevoerd. Dit warmt de spieren op, waardoor blessures worden voorkomen, zo ook eventuele blessures aan het SI gewricht. Tevens zorgt sporten voor versterking van de gewrichten en spieren. Wanneer de spieren in de rug sterk zijn, wordt de kans op blessures aanzienlijk kleiner.

Schokdempende schoenen

Schokdempende schoenen kunnen zeer effectief zijn. Deze vangen namelijk schokken en klappen op welke het lichaam te verwerken krijgt tijdens lopen en rennen of tijdens het sporten. Hoe beter de schokken kunnen worden opgevangen, hoe kleiner de kans op pijn en klachten.

Aanpassing aan het lichaam

Probeer niet alleen de sporttraining, maar ook je leefritme aan te passen op jouw lichaam. Ben je iemand die snel last kan krijgen van pijnlijke spieren, gewrichten of blessures? Doe het rustig aan, waar nodig. Probeer in te schatten wat jouw lichaam aan kan en wat deze kan verwerken. Pas trainingen betreffende sport aan op jouw huidige (gezondheids)situatie. Jij weet zelf het meeste af van jouw lichaam en de vitaliteit er van. Wanneer je te maken hebt met overgewicht, is het ten zeerste aan te raden of zelfs noodzakelijk om te starten met een afvalproces. Afvallen is ongezond, kan negatieve invloeden hebben op het lichaam en zelfs gevaarlijk zijn. Afvallen helpt blessures te voorkomen en zo ook problemen aan het SI -gewricht.